Hei!

Taas ollaan tultu siihen tilanteeseen että, kuukaudet ovat vierineet ja kalenteri on pyöräyttänyt elokuun sivun esiin. Tämä tarkoittaa sitä että, yhdistyksen rahastonhoitajan ja työelämävastaavan opiskelut jatkuvat. Xamkin kampuksella  

Opiskeluni alkavat kevyin merkein, sillä jo hyvissä ajoin kesällä sähköpostiin tuli viesti reissusta Metsämuseo Lustoon. Parin päivän reissu sisältää muutakin kuin museokierroksen. Jotta tietotaito karttuisi on reissulle määrätty tehtäviksi muutamia maastoharjoituksia. Kyseinen reissu sisältyy Luonnonhoito talousmetsissä kurssille. Kurssia odotan varsin mielenkiinnolla, sillä kurssilla käsiteltävät monet asiat kuten monimuotoisuus, sertifikaatit, METSO-ohjelma ovat tärkeitä asioita metsätalouden piirissä. Nykyajan metsätalous tuntuu laajenevan monille sektoreille, joka on myös huomioitu opetuksessa. Valmistuessaan metsätalousinsinööristä on jakamaan tietoa ja taitoa moniin tehtäviin laajalti. Ympäristöasioiden noustessa esille ympärimaailmaa ja etenkin EU:ssa esillä, sillä käynnissä olevat hiilinielu neuvottelut ovat saaneet metsänalan toimijat varpailleen asian tiimoilta. Mutta jotta toivoa saa niin tilanne kääntyisin Suomen hyväksi, no se siitä politikoinnissa.  

Ensimmäinen vuosi opiskelun parissa hurahti näin jälkikäteen varsin vauhdikkaasti. tentit plus muut opiskelut hoidettiin mallikkaasti. Ja mitä mieleen jäi opiskeluista, niin paljon jäi. Se asia mikä kiinnostaa niin omalla kohdalla se tuppaa jäämään mieleen varsin helposti. Se mitä ensimmäisenä vuotena opiskeltiin metsätalouden perusasioita. On niiden turvalta helppo lähteä syventämään opiskeluja toisena vuotena esim. metsäverotuksessa ja leimikon suunnitteluissa.  

Myös luottamustehtävät ovat työllistäneet tasaiseen tahtiin keväällä valituksi tulleesta hallituspestistä lähtien. Kuitteja on tullut pyöriteltyä käsissä, selitteitä kirjattu kirjanpitoa varten niin kuin toimivassa yhdistyksessä pitääkin rahan liikkuvan oikeisiin asioihin etenkin meillä MEOLilaisten opiskelijoiden hyväksi. Syksyn tullen taas kiireet lisääntyvät tällä sektorilla mutta haasteet otetaan vastaan. Nehän ne vasta kehittävät sinua itseään. Toivotan hyvää syksyn jatkoa uusille opiskelijoille ja myös opintoja jatkavillekin.  

 

Elokuisin terveisin  

Tuomo Laurikainen 

Rahastonhoitaja & Työelämävastaava