Vihdoinkin pääsin perille keskiviikon ja torstain välisenä yönä klo. 3:30. Matka Suomesta Frederictoniin kesti yhteensä 31 tuntia, sillä jokainen lento oli myöhässä aikataulusta. Onneksi minulla oli odotusaikaa jokaisen lennon välissä tarpeeksi, niin missään välissä ei tullut kiire. Helsinki-Vantaalla kaikki sujui vanhaan malliin eli check-in automaatilla ja laukku ruumaan, sitten turvatarkastuksesta läpi ja odottelemaan portille. Lento Pariisiin lähti noin 50 min aikataulusta jäljessä.


Helsinki-Vantaan lentokenttä juuri ennen lähtöä

Lento sujui mukavasti ja sää oli mitä parhain. Pariisissa jouduin vaihtamaan terminaalia bussilla, mutta onneksi opasteet olivat selkeät ja ihmiset avuliaita, kun varmistin heiltä että varmasti pääsen oikeaan paikkaan. Paris Charles de Gaullella oli todella paljon ihmisiä eikä ihmekkään, onhan se suurin kansainvälinen lentoasema Ranskassa. Olen aina halunnut nähdä Eiffel-tornin ja onnistuinkin sen näkemään. Onneksi sattui aurinkoinen ja kirkas päivä.

Pelkkää peltoa


Kohti Torontoa

Lento Pariisista Torontoon kesti 7 tuntia ja Air Francen palvelu sekä ruuat olivat todella hyviä. Katsoin lennon aikana 3 elokuvaa ja aika meni kuin siivillä (hehe). Torontossa kiitorata ja lentokenttä olivat remontissa ja tämä aiheutti myöhästymisiä kaikille lennoille. Sumuinen sääkin toi oman haasteensa vielä remonttien lisäksi.

Rajaviranomaisten kanssa yhteistyö sujui yllättävän mukavasti ja he halusivat nähdä ainoastaan passin sekä työluvanhyväksymiskirjeen. Sen jälkeen minut laitettiin jonottamaan sosiaalinumeroa, joka olikin varsin sekava kokemus. Jonottaminen oli järjestetty aika huonosti ja meille annettiin numerot vasta sen jälkeen kun virkailija tuli kysymään kuka oli seuraavana. Virkailija selvitteli saapumisjärjestystä ja jatkolentojen lähtöaikoja sekä muita painavia syitä oikean järjestyksen arpomiseen. Sain lopulta oman sosiaalinumeroni ja sitten ihmettelin miksi missään ei lukenut jatkolennoista mitään. Kävin kysymässä virkailijalta miltä portilta lentoni lähtee ja silloin minulle selvisi, että minun piti käydä hakemassa lakku ja heittää se viereisessä huoneessa olevalle linjastolle. Tämän jälkeen piti käydä turvatarkastuksessa ja sen jälkeen vasta pääsin portille odottelemaan.

Frederictoniin saavuin todella väyneenä kahdelta aamuyöstä. Sää oli sateinen sekä tuulinen ja siinä vaiheessa tuli mietittyä, että miksi edes tulin tänne. Hyppäsin taksiin ja saavuin Ennan asunnolle, jonka jälkeen menin nukkumaan samantien.
Lähettänyt Teemu Toivonen