Lähtö lähenee!

Hei!

Aloitan ensimmäisen blogikirjoitukseni Kanadan työharjoittelusta näin juuri ennen lähtöä ja haluan kertoa teille lukijoille vähän itsestäni ja mitä on tapahtunut tähän mennessä.

Olen Teemu Toivonen 21-vuotias metsätalouden opiskelija Karelia-ammattikorkeakoulusta Joensuusta. Päätin aloittaa blogin kirjoittamisen, koska halusin avata millaista on lähtö harjoitteluun ulkomaille. Varsinkin Kanadaan, minne lähden nyt (yli) 3 kuukaudeksi, oli yllättävän monimutkaista päästä.

Hakuprosessi alkoi syksyllä 2016, jolloin hain Karelian sisäisessä haussa työharjoitteluun ulkomaille. Kanada oli ensimmäinen vaihtoehtoni, koska olen aina halunnut matkustaa Amerikan mantereelle. Olen matkaillut jo aikasemmin ympäri maailmaa useita kertoja, joten näin kauas lähteminen ei tuntunut hakuvaiheessa ollenkaan pelottavalta. Tiedon siitä, että saatan päästä harjotteluun tuli vasta tammikuussa, vaikka sen piti tulla jo joulukuussa. Olin suunnitellut lähteväni maaliskuun lopulla, mutta en ollut siihen mennessä saanut edes virallista varmistusta Kanadasta.

Asiat alkoivat selvitä vasta huhtikuussa, vaikka olin pommittanut sähköposteja omalle kv-koordinaattorille ja Kanadaan. Minulle selvisi, että tarvitsen työluvan palkattomasta harjoittelusta huolimatta. Tämä käytäntö oli kuulemma muuttunut juuri vuoden 2017 alussa ja kukaan ei siitä ollut tietoinen. Työlupahakemuksen käsittelyajaksi arvioitiin 8 viikkoa ja prosessin aikana minua alkoi jo pelottaa, etten pääsisi koko matkalle ollenkaan ?. Virallinen työlupa kuitenkin tuli kuin tulikin ajoissa tämän viikon perjantaina kaiken paperisodan eli perheselvitysten, passikuvien, vakuutustodistusten, varallisuusselvitysten ja kaikkien muiden mahdollisten ja mahdottomien asiakirjojen/todistuksien jälkeen.

Palkatonta harjoittelua varten hain tukirahoja monilta eri tahoilta. Tukea sain Karelia-ammattikorkeakoululta, Metsämiestensäätiöltä, Suomen Metsäsäätiöltä, Lions Club Savonlinnalta ja Metsäteollisuustuotteiden vientikaupan edistämissäätiöltä.

Tervetuloa seuraamaan matkaani Kanadaan seuraavan 100 päivän ajaksi!