Vuoden Metsäopettajaksi 2022 on valittu Pirjo Puustjärvi Tampereen Ammattikorkeakoulusta. MEOL onnittelee lämpimästi!

 

”Saamani kunnianosoitus jättää minut lähes sanattomaksi  – mikä minut tunteville on yllätys, koska harvoin näin tapahtuu. Olen aina rakastanut opettamista, on etuoikeutettua saada nähdä nuorten ja vähän varttuneempienkin opiskelijoideni kasvavan asiantuntijuudessa opiskeluvuosien aikana.

Opettajana olen yrittänyt soveltaa periaatetta ”minkä ilotta oppii sen surutta unohtaa” – ilo löytyy uuden oivaltamisesta ja alussa hankalienkin asioiden ymmärtämisestä. Ryhmässä pitää kaikilla olla myös hyvä olla ja ilmapiirin vaikutus on valtava. Yhdessä toimiva ryhmä pystyy hämmästyttäviin suorituksiin, sen olen vuosien myötä kokenut. Opettajalla on oma roolinsa tuossa ilmapiirin luomisessa.

En ole myöskään koskaan säästellyt kehuja hyvistä suorituksista, hetkellisiin epäonnistumisiin ei niinkään kannata kiinnittää huomiota. Innostus, uteliaisuus ja uusien asioiden kehittäminen tekee opetustyöstä palkitsevaa itselleni – ja ilmeisesti olen osan tuosta onnistunut välittämään edelleen, koska opiskelijani ovat minut näin upealla tavalla huomioineet. Olen edelleen lähes sanaton.” Pirjo Puustjärvi